Avdelningar

I Scouterna är vi uppdelade i olika avdelningar. I vår scoutkår har vi avdelningar för barn som går i årskurs 1 och uppåt.scouternas avdelningar

Våra avdelningar

Spårare (åk 1-3) Onsdagar 18:00 – 19:30

Upptäckare (åk 4-5) Torsdagar 18:00 – 20:00

Äventyrare (åk 6-8) Måndagar 18.00 – 20.00

Utmanare (åk 9 – 18 år) Tisdagar 18.00 – 20.00

Rover (19 år och uppåt) träffas ca 1 gång i månaden

Fungerar inte dessa tider för er så finns det andra kårer med andra tider, hitta dem här.

Vanligt avdelningsmöte

Vi brukar starta med nån slags ceremoni, ex hissa flagga. Vi brukar där efter köra någon slags lek, gärna med lite spring i, för att sedan kunna ta upp mötets tema vilket tar upp minst ett av scouternas målspår enligt Scoutmetoden. Vi brukar ta en liten paus och köra en lek till för att återgå till programmet för dagen. När det är runt 20 minuter kvar så plockar vi undan och städar upp. Det sista vi gör är att hala flaggan och sjunga scoutsången och avslutar med scoutlösen. Ibland förekommer det lite extra information som kan komma med scouten hem, ofta innan läger och hajker.

Behöver jag ha en scoutskjorta? Vi ser glatt att scouten har en scoutdräkt på sig, har man just börjat så kan vi rekomendera att beställa en vi oss eller själva på scoutshopen.

Halsduken då? Vi ger ut en halsduk vid scoutens första kårceremoni.

Något annat? På scouterna får man vara sig själv så ha skoj!

Terminsupplägg

Vanligtvis så startar vi våra terminer 1-2 veckor efter skolorna men det brukar inte vara några problem att komma in mitt i terminen.

Vi har avdelningsmöten varje vecka. Ett avdelningsmöte är ca 2 timmar långt och hålls i scoutlokalen, vår scoutstuga bastan, eller ute. I början av terminen får scouterna ett terminsprogram med alla avdelningsmöten och hajker.

Var redo!

 

Senast uppdaterad: 17 juli, 2018

Vill du bli scout så välkomnar vi er gärna till kåren! Fyll i dessa fält så återkopplar avdelningens ledare till er.

* anger obligatoriska fält


Vi kan hålla i informationen som skrivs in i formuläret i upp till 1 år för syftet att kunna ta kontakt igen. Informationen kommer att skickas till avdelningsledaren som tar kontakt.