Bli Scout

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

De tre vanligaste svaren på varför man ska bli scout

  1. KompisarnaScouter på läger
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

 

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna hos oss tidigast när du går i årskurs 1, som Spårarscout. Annars kan du börja när du känner för det, det finns alltid något för dig. Du börjar som Spårarscout och sedan blir du Upptäckarscout, Äventyrarscout, Utmanarscout och Roverscout. Som vuxen/förälder kan du vara Ledare eller hjälpledare och det kan du sedan vara så länge du vill! Har du missat terminsstarten så gör det inget, ta kontakt med aktuell avdelning.

Vad gör vi?

Har ceremonier när vi börjar och slutar mötet, har olika teman på mötena och genomför mötet i varierande i patruller och/eller storgrupp (avdelning). En del uppgifter ”leker” vi in med scouterna. Vi brukar vara i vår scoutlokal, Lokalen, eller annan lämplig plats för det vi ska göra. Oftast när vi är ute så är vi i vår stuga Bastan.

Vad kostar det?

Scouting är jämförelsevis en väldigt billig fritidsaktivitet, här är de kostnader man kan vänta sig:

Terminsavgift
Totala terminsavgiften ligger på 255 kr. I terminsavgiften ingår även Scouternas försäkring.

Hajker och läger
Hajker hålls normalt sett 1-2 gånger per termin. Kostnaden brukar ligga på ca 100-200 kr och går till inköp av mat och eventuellt material som kan behövas för hajken.

Vi försöker åka på läger varje sommar, och lägerkostnader kan variera mycket. En “normal” lägeravgift kan vara 1000-2000 kr, men för de riktigt stora lägren kan priset sticka iväg mer. De yngsta scouterna är ofta med på halva lägren, och då blir ju även kostnaden lägre.

Utrustning
Är man prylnörd går det förstås att lägga hur mycket pengar som helst på utrustning, men det behöver inte kosta skjortan.

Så vad kostar då scoutskjortan? Och behöver man en? När man bestämt sig för att scouting är något man vill hålla på med ser vi gärna att man har en scoutskjorta. En barnskjorta kostar strax under 300 kr om man köper en ny, men vi hjälper gärna till att samordna begagnad-försäljning.

För hajker och läger behövs ju också viss utrustning, t.ex sovsäck, liggunderlag och väska. Har man inte något eget finns det en del sådant material i kåren som vi kan låna ut, och i annat fall hjälper såklart vi ledare till med att fixa fram material att låna. Vill man inte springa iväg och köpa ny utrustning på en gång är det alltså sällan ett problem.

Gå med i vår kår och testa scouting

Du är välkommen när som helst på terminen att komma på ett möte och testa scouting. Hos oss får man också prova på tre gånger innan man bestämmer sig om man vill vara med.

Kontakta ansvarig avdelningsledare så hjälper han/hon dig att hitta ett bra datum att komma eller gör en intresseanmälan.

Lägerbål

 

Senast uppdaterad: 27 september, 2018

Vill du bli scout så välkomnar vi er gärna till kåren! Fyll i dessa fält så återkopplar avdelningens ledare till er.

* anger obligatoriska fält


Vi kan hålla i informationen som skrivs in i formuläret i upp till 1 år för syftet att kunna ta kontakt igen. Informationen kommer att skickas till avdelningsledaren som tar kontakt.

Vill du bli scout så välkomnar vi er gärna till kåren! Fyll i dessa fält så återkopplar avdelningens ledare till er.

* anger obligatoriska fält


Vi kan hålla i informationen som skrivs in i formuläret i upp till 1 år för syftet att kunna ta kontakt igen. Informationen kommer att skickas till avdelningsledaren som tar kontakt.