Spacecamp 2013

2-3/8-13

           2 augusti

Det är den sista dagen som är en vanlig dag! Vi har besökt smedjan. Klockan 09:00 så gick äventyrarna och äldre till smedjan. Vi vet inte riktigt helt säkert vad de har gjort. Men det ser ut i form av järnsmide. På kvällen var det lägerbål. Jakten på Pool fortsatte. Men det visade sig att han aldrig varit borta! Om man vänder om hela hans för och efternamn. Så är det Lord Baden Powell. Det här skrevs av Alva och Thomas.

           3 Augusti

Det här är packningsdagen. Det mesta som hände var: packa, ta ner tält, städa, plocka ihop, bada och åka hem.

Det har varit jätteroliga dagar på spacecamp dalacamp 2013! Vi är väldigt tacksamma.

Det här skrevs av Alva och Thomas.

31/7 – 1/8 -13

Sista juli

Idag klättrade Upptäckarna backar  Bob fick hi-score i piss tävlingen, 130 cm  Och äventyrarna blev kontaktade av ISSA.

Det var Open stage på scenen, Vikmanshyttan var en av de bästa. De utförde en scen ur Ronny Och Ragge. Det var Felix och Axel som spelade Ronny Och Ragge och Alice spelade Anna. De sjöng låten ”Lilla Söta Anna”. Det var också två som spelade Tyskar och sjöng. Det var några galningar som hette Örjan and the elefans som sjöng Köttbulle macka på olika språk. Några gjorde en sketch      som hette ”Rymdisarna” och handlade om scouter som landade på Uranus, och träffade en alien. Sen var det dags för Äventyrarna att vandra i skogen. De träffades kl. 22.55 utanför Koppar tjärn. De vandrade i cirka 10 minuter på en stig och träffade sedan en ISSA agent som meddelande att de skulle gå och följa gröna ljusstavar. De fick en karta över området och gick vidare. Efter att ha gått i cirka 1 timma kom de fram till ISSA’s träningsläger. De fick visa sina scoutkunskaper genom att surra en trefot och översätta till svenska från Russiriska. De fick information om att en farlig alien har rymmt och stulit en kraftkälla som andvändes till all elektronik. De fick i uppdrag att hitta kraftkällan och återföra den till ISSA Agenterna. De fick gå genom skogen och hittade en skadad agent som gav dem kraftkällan och sa att de skulle fortsätta utan henne. De kom senare fram till deras basläger och gav kraftkällan till en agent och fick då vila och kolla på film. Men när filmen skulle starta så började det att regna. De fick gå tillbaka till byn och sova i sina tält istället.

1 Augusti

Idag var vi på aktivetets torget som inte är planerade. Det är Orbin

Backlättring, Tröj tryck m.m. Alien larmet gick idag mitt under maten. Christer fuglesang kom på besök och bedömde i raket tävlingen. Senare hade han en föreläsning om rymden sen började det regna och alla byar fick ta ett kort med Christer.  Jesper Alva och Alice var tvungna att gå på disco.  De kom tillbaks efter 3 minuter och vägrade gå tillbaks.  Det blev kebab på kvällen och det var  gott. Sen skrev Jesper och Filip på datorn om igår och idag. På marknaden var det jätte mycket saker som såldes . Man kunde testa rymdyogurt, månost,  Cirkus skola, köpa vattenballonger, enarmad bandit m.m. Det fanns koder i lägerbokerna och om man hittade någon med likadan kod fick man ett pris. Scoutrna skrev upp koderna på kartongbitar ock på sina armar och ropade tills de hittade någon med likadan kod. Senare under discot så skulle man gå med sin ”kodkompis” till klättertornen och få sitt pris. Priset var en ljusstav till var och en.  Sedan gick larmet så portalen gick på Jesper gick upp på scenen för att skoja med en professor sen kom en TROOPER och puttade Jesper så han fick en liten stukning och fick ett band på benet.

Skrivit av:

Jesper och Filip

30-31/7-13

Datum: 30/7

Vi började dagen med att gå på dagens första aktivitet som var   stjärnsimulator i dator. Man fick där ta reda på vilket stjärntecken man egentligen var född i. Vi fick också vet lite om solen och om hur solförmörkelse funkar. När vi lite äldre scouter kom tillbaka var det snart dags för de små att gå på sin motsvarande aktivitiet. Det de gjorde var ett teleskop som  de kunde titta på stjärnorna med. När de återvände så var det dags för mat. Denna dag blev det korv stroganof. Efter maten var det snabbt på med badkläder ,vanliga kläder och regnkläder för nu skulle  vi paddla kanot. I slutet av paddlingen fick vi åka ut på grunt vatten för att testa  på att välta kanoten med flit. Det var kul att få testa det!

När vi hade ätit middag så sågade äventyrarna från sofia upp en massa ved till  nattens eld som skulle brinna hela natten. Då kom snälla Kennet och gav oss plopp han lät oss också villa i dera upvärmda militärtält. Vi vaknade upp när vi hörde en massa tutande från portalen.Vi gick ut och kolla var det en massa ”aliens” som hade blivit infångade av många små scouter. När vi sovit längre än en timme kom kenneth in i tältet och körde yoga med oss. Han lärde oss t.e.x katt-o-ko. Vi fick höra en väldigt intressant berättelse som förklarade att vi måste vara riktigt tacksamma mot våra stöttepelare. En stund senare var det dags att sträcka på sig och gå ut. Kenneth fick var sin kram av oss som bevis på vår tacksammhet . Sedan var det dags att gå till sängs.

Datum:31/7

Vi gick ut i skogen för att vi äntligen skulle skaffa en flagstång  och sågade ner ett träd för att ha som flaggstång. Många gick efter det ner till aktivitetstorget ,thomas och Jesper valde att trycka tröjor medans vi äventyrare och Alva valde geochaching som gick ut på att använda gps för att hitta några burkar och skriva sitt namn i ett block i varje burk man hitta. Sen var det slut.

Med vänlig hälsning Jacob S och Linnéa

27-29/7-13

HEJ SPACE

Vi åkte från Jönköping klockan halv åtta på lördagsmorgonen. På vägen till Spacecamp stannade vi och åt på McDonalds, det var gott. Sen så åkte vi resten av biten, när vi kom fram bar vi packningen till vår by och satte upp alla tälten. Nästan alla i alla fall, mat-tältet gav vi upp med efter många försök. Vi delar dessutom vår by och gör allting tillsammans med en annan scoutkår som heter Vikmanshyttans Scoutkår. Resten av dagen hände inget intressant. Eller just det ja, det var ju lägerbål på kvällen då vi sjöng typiska scoutsånger, på det så strulade portalen och det kom aliens som vi var tvungna att skicka tillbaks.

På dag två så bakade vi bullar och havrekakor, vi vaskade sedan guld och där fanns det fina träd. Vi har badat varje dag för det var 28 grader varmt i vattnet. Maten har varit god på lägret. Vi har byggt väldigt mycket också, en stor portal, ett matbord, en slaskgrop som nu är halvfull, vi satte en presenning över ett stort partytält som blev ett mat-tält eftersom vi inte kunde bygga det riktiga.

På dag tre så gick vi upp tidigt och käka gröt. Sen gick vi till en aktivitet, klättra klättervägg. Det var alla tvunga att delta i. Vi åt sedan lunch. Sen gick vi en bit till en aktivitet som kallades trapper, där gick man över flera broar och man åkte linbana i slutet.

På kvällen fick vi delta i festligheter som våra ledare hade sammansatt åt oss. De bjöd på fem olika sorters korvar och skinkor, sill, potäter, kräfter, chips och kolsyrat vatten smaksatt med citron. Slut på dag tre.

/Bob & Kim

1/7-13

Hej Spejs!

Nu är det endast 25 dagar kvar till Space Camp! Hoppas ni känner er riktigt taggade, vet att vi ledare gör det i alla fall!

Den 27 Juli så kommer vi alla att träffas på Torpa Skolans parkering kl. 07.30. Det vore väldigt bra om ni tar med er någonting att äta eftersom det kommer att ta ett tag innan vi är uppe i Dalarna. Vi räknar att vara framme vid lägret nån gång efter lunch men exakta tiden är väldigt svår att säga.

En del av er kanske börjar undra över vad man behöver ha med sig på läger, om vi kollar under fliken “Service” så finns det där en packningslista för vad som är bra att ha med sig på läger. Något annat som inte står med men som är väldigt bra att ha med sig är en vattenflaska. Dagarna kan bli väldigt varma, speciellt så om man är ute hela dagen på olika aktiviteter. Lite pengar brukar inte heller vara dumt att ha med sig. Jag vet tyvärr inte hur det är men det brukar finnas någon slags butik på läger där man kan köpa lite gott.

Hör gärna av er om det är något ni undrar, annars så kommer mer information att komma upp här på sidan alltefter jag själv får reda på mer 🙂

11/6-13

Hej Spejs!

Dags att börja digga låten “I rymden” I rymden – Dalacamp 2013

Den 27 Juli är det dags för sommarens läger! Lägret kommer att vara till den 2 Augusti och veckan kommer att fyllas med rymdäventyr, upplevelser och vi kommer även att få träffa Sveriges egna astronaut Christer Fuglesang.

Än så länge så har ni bara betalat för föranmälan till lägret, resten kommer vi att behöva få in efter Dreamhack. Ni kommer då få en summa där de pengar ni tjänade ihop under Dreamhack är medräknade.

Under veckan så kommer ni att komma på rymdvarelser kallade Loyarer, för att kunna hitta dem så måste man vara utrustad med en UV-lampa, har ni någon möjlighet att ta med er en så kommer det hjälpa oss i vårat uppdrag. Det kommer dock vara ert eget ansvar att se till att lampan kommer tillbaka hem igen.

På lägret så kommer det finnas olika stationer man kan besöka, i en av dessa så kommer man få fixa sin egen rymddräkt. Ni måste alltså ta med er något klädesplagg eller filt som ni kan svepa runt er som ni kan göra tryck på

Mer information kommer komma

Vår information inför lägret hittar ni här!

Här kan ni läsa mer om lägret:

www.dalacamp.se

Är det någonting ni undrar över eller ifall ni vill ha lägerlåten så är det bara att kontakta Charlotte Hensegård: charlotte.hensegard@gmail.com

Senast uppdaterad: 29 maj, 2017

Vill du bli scout så välkomnar vi er gärna till kåren! Fyll i dessa fält så återkopplar avdelningens ledare till er.

* anger obligatoriska fält


Vi kan hålla i informationen som skrivs in i formuläret i upp till 1 år för syftet att kunna ta kontakt igen. Informationen kommer att skickas till avdelningsledaren som tar kontakt.